h

Nominatie Pandjesprins Bernhard voor ‘Huisjesmelker van het Jaar’

24 november 2017

Nominatie Pandjesprins Bernhard voor ‘Huisjesmelker van het Jaar’

Foto: SP

Vrijdag bezochten de SP en jongerenorganisatie ROOD prins Bernhard in Amsterdam. Bernhard is door ROOD genomineerd voor de titel ‘Huisjesmelker van het Jaar’.

Vorige week werd bekend dat Bernhard bijna 600 huizen in bezit heeft, waarvan 349 in Amsterdam. Het Parool liet zien dat zijn BV’s onder andere illegaal sleutelgeld vragen. Kandidaat-raadslid David Schreuders: “Duizenden Amsterdammers wachten op een betaalbare woning. Studenten vragen zich af of het ze wel lukt in Amsterdam te blijven wonen en mensen die hier opgroeiden verlaten de stad omdat het leven te duur wordt. Dan zitten wij niet te wachten op figuren die prijzen opdrijven en huurders uitknijpen. Een woning is om in te wonen, en geen speeltje van Pandjesprinsen.”

Om de problemen op de Amsterdamse woningmarkt bij de wortel aan te pakken, wil de SP huisjesmelkers en het grote geld het leven flink zuur maken. Schreuders: “De SP werkt er hard aan om voldoende betaalbare woningen bij te bouwen. Maar ook het beleggen in vastgoed en het peperduur verhuren van woningen moeten worden aangepakt. Amsterdam is van Amsterdammers, niet van het grote geld.”

Huurders kunnen de komende maand hun huisbaas nomineren voor de oneervolle titel ‘Huisjesmelker van het Jaar’. In februari vindt de uitreiking plaats.

U bent hier