h

De Key belooft beterschap voor Columbusplein na overhandiging Gele Kaart

11 december 2017

De Key belooft beterschap voor Columbusplein na overhandiging Gele Kaart

Foto: SP

Woningcorporatie De Key belooft beterschap rondom de woningverbetering bij de huizen in de Columbuspleinbuurt. Dat meldde een medewerker van De Key toen de SP samen met een groep bewoners een gele kaart kwam overhandigen. Bewoners en de SP willen dat De Key in actie komt om de opknapbeurt die nu gaande is fatsoenlijk uit te voeren. Tot nu toe loopt de communicatie met de bewoners vaak slecht en gaat de uitvoering slordig. SP-actieleider Hans van Heijningen: “De opknapbeurt is nu bezig, en is ingrijpend voor de bewoners. De Key heeft nu nog de kans om er wat moois van te maken. We willen dat De Key deze kans grijpt, om te voorkomen dat al het werk straks voor niks is, of dat bewoners hun medewerking eindigen.”

Na jaren van verwaarlozing gebeurt er eindelijk iets aan de huizen in de Columbuspleinbuurt in De Baarsjes. Veel huizen hebben last van schimmel- en vochtproblemen. De kozijnen zijn sterk verouderd, en de trappenhuizen zijn in slechte staat. Blok voor blok is de Key nu bezig om een aantal van de problemen aan te pakken.

Maar veel bewoners die al aan de beurt zijn geweest hebben flinke klachten over hoe het werk gedaan is. De Key blijkt lastig of niet te bereiken over de klachten. Bewoners die nog aan de beurt zijn, voelen zich lang niet allemaal serieus genomen. Ze maken zich grote zorgen dat de opknapbeurt niet genoeg zal zijn om slechte huizen leefbaar te maken. Ook worden ze vaak verrast door plotseling opgelegde wijzigingen in de plannen.

Een medewerker van De Key nam de gele kaart in ontvangst en beloofde verbetering voor de bewoners. Zo is toegezegd dat De Key een extra medewerker gaat aanstellen om te zorgen voor goed contact met de bewoners. Ook is toegezegd dat in elk geval ouderen, zieken en gezinnen met kinderen een wisselwoning kunnen gebruiken als de opknapbeurt bezig is. In januari volgt een afspraak met een afvaardiging van de bewoners om de opknapbeurt verder in goede banen te geleiden.

Van Heijningen: “Tot nu toe nam de Key de zorgen van bewoners niet serieus. Ik hoop heel erg dat de gele kaart duidelijk heeft gemaakt dat het beter moet. We zullen nauw betrokken blijven om erop toe te zien dat de beloofde beterschap er ook daadwerkelijk komt.”

Foto: SP

U bent hier