h

Geen sloop IJplein en Laanweg

9 februari 2018

Geen sloop IJplein en Laanweg

Foto: SP Amsterdam

De SP steunt de bewoners van IJplein en Laanweg in hun strijd tegen mogelijke sloop van hun woningen. Sloop van deze huizen, die in prima staat verkeren, wordt onderzocht. Robert Brand, SP-lijsttrekker voor Oud Noord: "Amsterdam heeft méér betaalbare woningen nodig, niet minder. Wij staan pal achter deze bewoners die niet willen wijken voor rijken."

Aan de Laanweg en op het IJplein staan vele betaalbare woningen die in prima staat zijn. Amsterdammers wonen er soms al 30 jaar naar alle tevredenheid. Desondanks wil men voor de toekomstige ontwikkelingen  rondom station Sixhaven de sloop van deze woningen serieus onderzoeken.

Foto: SP Amsterdam

SP'ers gingen vrijdag samen met bewoners langs de deuren om actie te voeren tegen mogelijke sloop. Na afloop prijkten vele posters achter de ramen: Slopen? Bezopen!

U bent hier