h

SP gaat gesprek aan over vorming nieuw stadsbestuur

30 maart 2018

SP gaat gesprek aan over vorming nieuw stadsbestuur

Foto: Jonne Geurts

De SP gaat met GroenLinks, D66 en PvdA praten over de vorming van een nieuw stadsbestuur. De SP is daartoe uitgenodigd door GroenLinks, de winnaar van de verkiezingen. SP-fractievoorzitter Laurens Ivens: “Op papier biedt de voorgestelde combinatie goede mogelijkheden om veel van onze idealen te verwezenlijken. De SP is daarom bereid om met de andere partijen in gesprek te gaan.”

Het uitgangspunt bij de gesprekken is voor de SP het verkiezingsprogramma Amsterdam van Amsterdammers. De hoofdboodschap daarvan is dat de bewoners centraal staan in de stad, en niet het grote geld. Ivens: "Besturen is voor de SP geen doel op zich en wij willen niet ten koste van alles op het pluche belanden. Maar als uit de gesprekken blijkt dat we een duidelijk SP-stempel kunnen drukken op de onderhandelingen, is de SP bereid het onderhandelingsresultaat voor te leggen aan onze leden en - als zij daar mee instemmen – de komende vier jaar te bouwen aan een socialere stad.”

De SP zal zich de komende week volop voorbereiden op de gesprekken, en nodigt leden van harte uit daarover mee te denken. Waar moet de SP voornamelijk op inzetten bij de onderhandelingen, en wat zijn onze prioriteiten? Leden kunnen hun inbreng meegeven door te mailen naar amsterdam@sp.nl of door langs te komen op het speciale inloopspreekuur dat de fractie aanstaande donderdag organiseert vanaf 20.00 op de Stopera. Daarvoor is aanmelden nodig omdat gasten bij de portier moeten worden opgegeven. Aanmelden kan via hetzelfde mailadres, amsterdam@sp.nl.

U bent hier