h

Bewoners Columbusplein in actie voor fatsoenlijk woningonderhoud

19 juni 2018

Bewoners Columbusplein in actie voor fatsoenlijk woningonderhoud

Foto: SP

Vele tientallen bewoners van de Columbuspleinbuurt voerden maandagavond samen met de SP een actie voor fatsoenlijk onderhoud aan hun woningen. Verenigd in actiecomité Keyhard vroegen zij aandacht voor de beroerde opknapbeurt van de huizen. Ook werd heus actielied ten gehore gebracht.

Sinds begin 2017 is woningcorporatie De Key bezig met een ‘woningverbeteringsproject’ in 360 huizen de buurt rondom het Columbusplein. Veel bewoners zijn totaal niet te spreken over de manier waarop de werkzaamheden worden uitgevoerd. Het gebeurt niet zelden dat bewoners die slechts 8 dagen hun huis uit zouden moeten, maandenlang niet in hun eigen woning terecht kunnen. Ook is de staat van opgeleverde woningen beroerd. Zodra bewoners hierover aan de bel trekken voelen zij zich niet serieus genomen en is het vaak tevergeefs wachten op begrip of een oplossing.

Actiecoördinator Hans van Heijningen: “De manier waarop de woningcorporatie te werk gaat in deze buurt leidt ertoe dat veel bewoners ontzettend boos zijn. Wij willen dat De Key dit ook gaat inzien zodat er eindelijk echte verbeteringen kunnen komen in de buurt. Elke bewoner heeft recht op een fatsoenlijk onderhouden huis.”

Tijdens de actiebijeenkomst werd een afvaardiging van de bewoners aangewezen (zie foto) die komende periode in overleg gaat met De Key om te zorgen voor verbetering.

SP-voorzitter Ron Meyer was aanwezig en stak de aanwezigen een hart onder de riem. "Ik heb veel buurtacties gezien, maar zelden zo dapper en overtuigend als die van de bewoners van het Columbusplein.  Ze vechten niet alleen tegen de schimmel in hun huizen, maar ook tegen die in het woningcorporatiesysteem. En hoe! Ze willen gezonde en veilige huizen. Niets meer, niets minder. Ze zijn verenigd. Ze zijn dapper. Ze zijn sterk. Als ze één blijven, gaan ze winnen. Op onze steun kunnen ze rekenen."

Foto: SP

U bent hier