h

Breng cameratoezicht terug naar het Sierplein

5 juni 2018

Breng cameratoezicht terug naar het Sierplein

Foto: SP

Vanaf 2005 werd het Sierplein in Nieuw-West beveiligd door cameratoezicht. Toen de camera’s in 2012 verdwenen zonder alternatief, keerde de criminaliteit op het plein terug. SP-raadslid Nicole Temmink sprak ondernemers en bezoekers van het plein die de afgelopen tijd slachtoffer werden van inbraken en pleit voor terugkeer van de camera’s.

Ondernemers van het Sierplein werden de afgelopen jaren meerdere keren beroofd. Het nabijgelegen tankstation is in ruim een jaar tijd zelfs drie keer slachtoffer geworden van een inbraak of een overval. Uit onderzoek in 2014 bleek dat zo’n 70% van de omwonenden van het Sierplein terugkeer van cameratoezicht zouden steunen.

SP-raadslid Nicole Temmink ziet een duidelijk verband tussen het verdwijnen van het cameratoezicht en de toename van de criminaliteit. Temmink: “We moeten altijd zorgvuldig omgaan met het plaatsen van beveiligingscamera’s in de openbare ruimte. Maar ondernemers, bewoners en bezoekers van het plein geven aan dat het hen zou helpen wanneer de camera’s terug zouden keren. Daarom zou het goed zijn als de camera’s zo snel mogelijk terugkomen.”

In antwoord op schriftelijke vragen van de SP geeft het stadsbestuur aan te onderzoeken of terugkeer van de camera’s mogelijk is. Temmink: "Het is fijn dat de problemen erkend worden. Ik hoop dat er haast mee gemaakt gaat worden om de camera's terug te brengen."

U bent hier