h

Steun voor stakende buschauffeurs

27 juni 2018

Steun voor stakende buschauffeurs

Foto: SP

De buschauffeurs van het streekvervoer zijn sinds vandaag in staking. Ze voeren actie tegen de te hoge werkdruk en voor betere arbeidsvoorwaarden. Na drie landelijke stakingsdagen en een estafettestaking leggen de chauffeurs nu voor onbepaalde tijd het werk neer. De SP Amsterdam zocht de stakende chauffeurs op om hen een hart onder de riem te steken.

Na drie landelijke stakingsdagen en een estafettestaking leggen de chauffeurs nu voor onbepaalde tijd het werk neer. Hét symbool van de chauffeursacties is het gebrek aan een plaspauze. De werkdruk is zo hoog, dat de chauffeurs vooral bezig zijn met zo veel mogelijk op tijd blijven rijden en vrijwel geen tijd over houden voor een fatsoenlijke pauze.

De SP bezocht daarom vanochtend de actievoerders en stak hen een hart onder de riem met koek. SP-raadslid Tiers Bakker: “Door de marktwerking in het openbaar vervoer is de buschauffeur de dupe. Doordat vervoersbedrijven op prijs concurreren zien buschauffeurs de werkdruk oplopen en de lonen dalen. Niet alleen de chauffeur is zo de dupe, maar dat zijn wij allemaal. De chauffeurs kunnen op de steun van de SP rekenen in hun strijd voor goed werk voor een fatsoenlijk loon. De race naar de bodem moet stoppen.”

U bent hier