h

Protest in zwemkleding tegen Soho House

9 augustus 2018

Protest in zwemkleding tegen Soho House

Foto: SP

Buurtbewoners en de SP protesteerden woensdag in zwemkleding tegen de komst van het Soho House in de Spuistraat. De bewoners eisen dat er in het exclusieve hotel - met zwembad op het dak - buurtfuncties worden ondergebracht.

Het SoHo House is een peperduur hotel middenin de stad. De komst van het luxe hotel in een voormalig gebouw van de Universiteit van Amsterdam leidde eerder al tot ophef. Verschillende rechtszaken werden, tevergeefs, aangespannen om te proberen de komst te voorkomen.

SP-raadslid Tiers Bakker: "Nu het hotel er definitief komt, willen de buurtbewoners terecht ook mee kunnen genieten van de luxe. In Amsterdam wordt al meer dan genoeg gedaan om in de behoeften van allerlei rijkelui te voorzien. Het is veel belangrijker dat er geïnvesteerd wordt in de Amsterdamse buurten." 

De demonstranten hebben drie eisen. Ze willen ten eerste een gratis lidmaatschap van de club van het hotel. Ook willen ze zwemmen in het bad op het dak en daarnaast eisen ze dat buurtcentrum d'Oude Stadt een onderkomen krijgt in het gebouw.

Je kunt een videoverslag van de actie terugzien op de website van AT5.

U bent hier