h

Bouw leegstaande kantoren Zuidoost om tot woningen voor senioren en jongeren

16 november 2018

Bouw leegstaande kantoren Zuidoost om tot woningen voor senioren en jongeren

Op initiatief van de SP en PvdA gaat de gemeente Amsterdam onderzoeken of leegstaande kantoren in Amsterdam-Zuidoost omgebouwd kunnen worden tot woningen voor senioren en jongeren. Dit voorstel is gisteravond aangenomen in de stadsdeelcommissie van Zuidoost.

Leila Azzam, SP-stadsdeelcommissielid in Zuidoost, diende dit voorstel in samen met PvdA'er Michel Idsinga. “Door leegstaande kantoren om te bouwen tot woningen pakken we de leegstand aan en helpen we veel mensen aan een woning,” aldus Azzam. 

Bij winkelcentrum Reigersbos en Amsterdamse Poort staan duizenden vierkante meters aan kantooroppervlakte leeg. Tegelijkertijd zijn veel jongeren op zoek naar zelfstandige woonruimte. Daarnaast zijn er veel ouderen in het stadsdeel die graag kleiner willen gaan wonen, maar dit niet doen omdat ze dan gedwongen worden het stadsdeel te verlaten.  

Reden voor de SP om het dagelijks bestuur van Zuidoost en het stadsdeel op te roepen of de leegstaande kantoorpanden in het stadsdeel kunnen worden omgebouwd tot woningen. Azzam:”Wanneer we leegstaande kantoorpanden transformeren in woningen voor senioren, slaan we twee vliegen in één klap. Enerzijds helpen we ouderen die graag kleiner willen gaan wonen aan een geschikte woning in hun vertrouwde buurt en anderzijds geven we jonge gezinnen de kans groter te gaan wonen, wanneer senioren hun ‘te grote woning’ achterlaten.

U bent hier