h

Gemeente onderzoekt mogelijkheden voor meer buitenzwemmen in Zuidoost

9 november 2018

Gemeente onderzoekt mogelijkheden voor meer buitenzwemmen in Zuidoost

Op initiatief van de SP en GroenLinks gaat de gemeente onderzoeken of het mogelijk is meer gelegenheid te creëren om buiten te zwemmen in Zuidoost.Waar de stadsdelen Nieuw-West, West, Oost, Noord en Zuid allemaal een buitenbad hebben, is dit in Zuidoost niet het geval. SP-raadslid Nicole Temmink: ‘Het is goed om in kaart te brengen of er niet meer gedaan kan worden om de inwoners van Zuidoost in de zomer buiten te laten zwemmen en ontspannen bij het water.'

De Gaasperplas is in de zomermaanden niet altijd schoon genoeg om in te kunnen zwemmen  en stadspasgebruikers kunnen bijvoorbeeld weer geen korting krijgen wanneer ze naar het Amstelbad in Ouderkerk gaan. Een concrete optie die het onderzoeken waard is, is uitbreiding van het zwembad bij het Mandelapark. Met de komst van een buitenbad zou dit zwembad namelijk ook in de zomer open kunnen blijven.

U bent hier