h

Ondersteuning studerende minima bij kosten kinderopvang

16 november 2018

Ondersteuning studerende minima bij kosten kinderopvang

Vanaf januari 2019 krijgen Amsterdamse studenten een tegemoetkoming in de kosten voor kinderopvang.  SP-raadslid Erik Flentge: “Ik ben blij dat de gemeente het SP voorstel om ook studenten tegemoet te komen in de kosten voor de eigen bijdrage van de kinderopvang overneemt. Deze financiële steun in de rug voorkomt dat studenten vroegtijdig moeten afhaken en verhoogt daarmee de kans op het succesvol afronden van de studie”

Iedere ouder die zijn of haar kinderen naar de kinderopvang brengt betaalthiervoor een wettelijke eigen bijdrage. Voor verschillende groepen ouders met een kleinere beurs kent de gemeente Amsterdam  een tegemoetkoming in de kosten van deze eigen bijdrage. Tot dusver waren studenten met kinderen  -  zowel studenten van het mbo als van het hbo en wo -  van deze tegemoetkoming uitgesloten. Met ingang van januari van het nieuwe jaar komt hier dus verandering in en maken ook studenten met een kleine beurs aanspraak op deze tegemoetkoming.   

De eigen bijdrage kan flink oplopen van enkele tientjes tot honderden euro’s in de maand.Flentge: ‘Met deze tegemoetkoming hopen we  dan ook dit financiële struikelblok weg te nemen, zodat  straks meer jonge ouders afgestudeerd en wel een goede start maken op de arbeidsmarkt.’

U bent hier