h

Veiligheid Speelplein Millingenhof verbeterd

21 december 2018

Veiligheid Speelplein Millingenhof verbeterd

Foto: SP Amsterdam

Bewoners rond het Millingenhof in Zuidoost stoorden zich al langere tijd aan staat van de openbare ruimte. Het hofje was vervuild en ook de veiligheid van spelende kinderen in het hofje liet te wensen over.  In juli van dit jaar overhandigden de SP daarom samen met buurtbewoners een petitie aan stadsdeel Zuidoost. Met succes riep deze petitie op de openbare ruimte rond het speelpleintje in de Millingenhof op te knappen. Inmiddels is het hofje weer schoon en veilig.

Door overwoekerend groen in combinatie met de vorm van het complex, was ervoor automobilisten een onoverzichtelijke situatie ontstaan rond het hofje.
Ook trok de slechte staat van het hofje steeds meer zwerfafval aan. Dit zorgden ervoor dat steeds minder ouders hun kinderen met plezier buiten lieten spelen in het hofje.

Naar aanleiding van de petitie heeft het stadsdeel ingegrepen. Zo zijn de struiken gesnoeid en is er ook een hekje geplaatst, waarmee de verkeerssituatie is verbeterd en alles voor de kinderen een stuk veiliger is geworden. SP-contactpersoon Maureen Hubbard: “Ik ben blij dat het stadsdeel naar ons heeft geluisterd. Het hofje is opgeknapt en weer kindvriendelijk gemaakt, zodat ouders hun kinderen zonder zorgen weer buiten kunnen laten spelen.”

U bent hier