h

SP: meer ‘briefadressen’ tegen ‘spook-Amsterdammers’

27 maart 2019

SP: meer ‘briefadressen’ tegen ‘spook-Amsterdammers’

In Amsterdam zijn er veel mensen zonder woning en zelfs zonder briefadres, waardoor ze worden afgesneden van uitkering en ziektekostenverzekering. De SP wil daarom uitbreiding van het aantal briefadressen in de stad.

SP-fractievoorzitter Erik Flentge: “Het beste is natuurlijk het oplossen van de woningnood. Maar in de tussentijd hoeven we niet stil te zitten. Als er op meer plekken in de stad briefadressen zijn, kunnen meer mensen zich inschrijven bij officiële instanties en hun leven weer een beetje op de rails zetten. Nu zijn deze mensen officieel nergens ingeschreven, een soort spookburgers. Terwijl deze Amsterdammers ook een zeker bestaan willen opbouwen in de stad. Het een belangrijke eerste stap.”

Wethouder Groot-Wassink heeft op vragen van Flentge toegezegd om de mogelijkheden te onderzoeken.

In Amsterdam Zuid-Oost gaat het vaak over ‘spookjongeren’, die door het ontbreken van een briefadres verder in de problemen raken. SP-stadsdeelcommissielid in Gaasperdam-Driemond (Zuid Oost) Leila Azzam adviseerde het stadsbestuur om actie te ondernemen. Azzam: "Ik ben blij met deze eerste toezegging, maar we zijn er nog niet. In Amsterdam Zuid-Oost is een briefadres voor spookjongeren hard nodig. En snel. Zo krijgen dit soort jongeren weer wat grip op hun leven."

U bent hier