h

Uitbreiding aanbod vakantiekampen voor minima onderzocht

12 juli 2019

Uitbreiding aanbod vakantiekampen voor minima onderzocht

Foto: SP

Het stadsbestuur gaat onderzoeken of het aantal vakantiekampen waar minimahuishoudens gebruik van kunnen maken kan worden uitgebreid. SP-raadslid Erik Flentge: "Op vakantie gaan is voor kinderen die opgroeien in armoede niet vanzelfsprekend. Op deze manier hoeven kinderen van minimahuishoudens niet de hele zomer thuis te zitten, maar kunnen ze toch een leuke vakantie beleven door even weg te kunnen."

Minima met een stadspas met de groene stip kunnen terecht bij vakantiekampen, maar het aanbod is nog beperkt. Door middel van het voorstel van de SP, gesteund door een meerderheid van de raad gaat het stadsbestuur onderzoeken of het aanbod aan vakantiekampen uitgebreid kan worden.

Flentge: "Op het eerste gezicht lijkt dit een kleine maatregel, maar deze motie kan veel betekenen voor de steeds groter groeiende groep werkende armen in onze stad. Ze verdienen het om er even tussenuit te gaan en te genieten van een vakantie."

U bent hier