h

Gratis beveiligde wifi voor iedereen

15 november 2019

Gratis beveiligde wifi voor iedereen

Foto: brunobib / Flickr

Een lang gekoesterde wens van de SP gaat in vervulling. Amsterdam gaat beveiligde wifi-verbinding aanbieden in buurthuizen, wijkcentra en bibliotheken. SP-raadslid Tiers Bakker: ‘Meedraaien in de samenleving vandaag de dag is bijna niet meer mogelijk zonder goede internetverbinding. We pleiten als SP daarom al jaren voor een goede en toegankelijke internetverbinding voor alle Amsterdammers.
Ik ben daarom zeer blij met deze eerste stap, gratis beveiligde wifi in buurthuizen en op andere publieke plekken.”

Iedereen kent ze wel, de openbare wifi-netwerken waarop je inlogt wanneer je niet de beschikking hebt over een vaste wifi-verbinding omdat je de deur uit bent. De verbinding valt vaak weg en je weet ook niet zeker of het wel veilig is, iedereen kan immers verbinding maken op het netwerk. De wifi die beschikbaar komt in de buurthuizen is anders. Dit is een beveiligde zogeheten Publicroam verbinding,een systeem dat lijkt op Eduroam dat nu veel in het onderwijs wordt gebruikt. Je meldt je eenmalig aan bij het netwerk zodat je bekend bent en vervolgens heb je gratis toegang tot een versleutelde wifi-verbinding.   

Bakker: “Buurthuizen en bibliotheken zijn een goede plek om te beginnen met het aanbieden van gratis wifi. Internet is onmisbaar wanneer je je administratie op orde wilt brengen en zaken wilt regelen met de gemeente. Met goed internet wordt dat voor alle Amsterdammers een stuk eenvoudiger.”

U bent hier