h

SP blij dat Amsterdam de samenwerking met Picnic stopzet

14 november 2019

SP blij dat Amsterdam de samenwerking met Picnic stopzet

Foto: harry_nl / Flickr

Het Amsterdamse stadsbestuur heeft de samenwerking met Picnic voorlopig stop gezet. De gemeente gaat werkzoekenden niet langer naar een baan bij Picnic begeleiden. Dit bleek deze week uit antwoorden op raadsvragen van de SP over de misstanden bij Picnic. Eerder al had de SP samen met de PvdA aan de bel getrokken over de wanpraktijken bij de boodschappenbezorger.

Uit eerdere nieuwsberichten bleek dat de supermarkt-cao wordt ontdoken, medewerkers op basis van slecht betaalde flexcontracten werken en medewerkers die de steun inroepen van de vakbond gedreigd worden met ontslag. SP-fractievoorzitter Erik Flentge: “Ik ben blij dat Amsterdam actie onderneemt en de samenwerking met Picnic voorlopig stillegt. Momenteel loopt er zelfs een rechtszaak - aangespannen door de FNV - om een einde te maken aan de wanpraktijken bij Picnic. Het is echt schandalig dat medewerkers die steun zoeken bij de vakbond worden gedreigd worden met ontslag.’

Als het aan de SP ligt gaat de stad nog een stap verder en stellen we als gemeente ook strenge eisen aan eventuele subsidie voor elektrische bezorgautootjes van Picnic. Flentge: “Om bedrijven te stimuleren minder uit te stoten, verstrekken we als gemeente subsidie voor elektrische bezorgauto’s. Maar ook hier is het natuurlijk belangrijk dat Picnic haar werknemers goed behandelt. De SP zal zich dan ook hardmaken om in de voorwaarden voor de subsidie eisen op te nemen over goed werkgeverschap, zoals het naleven van de cao.”

U bent hier