h

Drie ton extra naar dierenartsregeling voor minima

13 januari 2020

Drie ton extra naar dierenartsregeling voor minima

Foto: - / Flickr

Het stadsbestuur trekt de komende jaren drie ton extra uit voor de regeling die Amsterdammers met een kleine beurs ondersteunt bij een bezoek aan de dierenarts. Wethouder Dierenwelzijn Laurens Ivens: ”Ik ben blij dat we extra geld beschikbaar hebben voor dierenhulp voor mensen met weinig geld. Dat kan voor veel dieren het verschil maken, en voor hun baasjes een zorg wegnemen.”

Sinds 2015 is er gratis hulp voor dieren van wie het baasje een laag inkomen heeft. Het eerste consult bij de dierenarts is gratis, en ook vervolgbehandelingen worden vaak voor een groot deel vergoed. De Adam-regeling (Amsterdamse Dierenhulp aan Minima) is sindsdien een groot succes. In april vorig jaar werd er voor de 10.000ste keer een beroep gedaan op de regeling. De regeling is zelfs zo succesvol dat afgelopen jaar al ruim voor het einde van het jaar het jaarbudget van 400.000 euro op was.

Voor de komende jaren wordt de regeling aangepast én gaat er extra geld heen. In de toekomst worden castraties en sterilisaties niet langer vergoed, omdat het budget daardoor te snel opging, en dit geen medisch noodzakelijke zorg betreft. Met het extra budget blijft het mogelijk om consulten en behandelingen te blijven vergoeden voor mensen met een stadspas met een groene stip.

Meer informatie over de Adam-regeling vind je op https://www.amsterdam.nl/werk-inkomen/pak-je-kans/gratis-bezoek/

U bent hier