h

Maak de Kramatweg gifvrij!

15 januari 2020

Maak de Kramatweg gifvrij!

Foto: SP

Al jaren verwaarloost Rappange de huizen aan de Kramatweg in Oost. De huizen zijn er slecht aan toe met tochtige kozijnen en schimmel in de muren. Tot overmaat van ramp blijkt ook het drinkwater vol lood te zitten. Dat is giftig en gevaarlijk voor de gezondheid, vooral voor kleine kinderen en ouderen. Om hun eisen kracht bij te zetten kwamen bewoners samen met de SP vandaag een Loodbokaal en glazen vervuild drinkwater aanbieden bij Rappange.

De eisen van de bewoners waren simpel en noodzakelijk: Rappange moet deze maand nog de loden leidingen in hun huizen vervangen en vóór de zomer in overleg met de bewoners een plan van aanpak presenteren om het achterstallig onderhoud te verhelpen. SP-fractievoorzitter Erik Flentge: "Bewoners worden door Rappange niet serieus genomen. Hun huizen worden al jaren verwaarloosd en het probleem met lood in het water is al ruime tijd bekend. Wij eisen dat Rappange deze maand nog de loden leidingen vervangt!"

De manager van Rappange kon geen toezeggingen doen, behalve dat ze een waterfilter willen plaatsen en nieuw onderzoek willen doen. Flentge: "Dat is onnacceptabel. De GGD heeft al aangegeen dat filters niet helpen wanneer er lood in het drinkwater zit. De leidingen moeten zo snel mogelijk vervangen worden punt uit. "

SP-Kamerlid Sandra Beckerman heeft deze week Kamervragen gesteld over de hoge concentraties lood in het drinkwater aan de Kramatweg.
De SP roept de minister onder andere op het gebruik van loden leidingen in woningen wettelijk te verbieden en bij Rappange af te dwingen dat de loden leidingen vervangen worden.

U bent hier