h

SP solidair met stakende leraren: investeer in onderwijs!

30 januari 2020

SP solidair met stakende leraren: investeer in onderwijs!

Foto: SP

Ook de SP was vanmorgen op de Dam aanwezig om de leraren te steunen in hun strijd voor meer investeringen in het onderwijs. Structurele investeringen in het onderwijs zijn hard nodig. Bij de behandeling van de onderwijsbegroting november vorig jaar stelde
SP-Kamerlid Peter Kwint al voor om structureel 1 miljard extra te steken in het basis- en voortgezet onderwijs. En deze investeringen zijn hard nodig, zeker in het Amsterdamse basisonderwijs dat in een zware crisis verkeert.

Ongekende crisis in het Amsterdamse basisonderwijs
Het lerarentekort in het Amsterdamse basisonderwijs is uitgegroeid tot ongekende proporties. Momenteel zijn zo’n 380 voltijdsbanen niet ingevuld in Amsterdam. Er zijn zelfs al scholen, zoals de 16e montessori school in Amsterdam Zuidoost die mede als gevolg van dit grote tekort de deuren hebben moeten sluiten. December vorig jaar werden er nog vijfduizend leerlingen een weeklang naar huis gestuurd, omdat zestien scholen in Nieuw-West een weeklang dicht gingen.  

SP-raadslid Erik Flentge: “De crisis in Amsterdam is enorm en we zien dat de leerlingen uit Zuidoost en Nieuw-West tot nu toe het hardst worden geraakt. Het Rijk moet daarom snel met structurele oplossingen en extra investeringen komen. Ieder kind heeft recht op een docent voor de klas en goed onderwijs.”

U bent hier