h

Aanpak voor goed werkgeverschap bij stadsreiniging en groenbeheer

27 augustus 2020

Aanpak voor goed werkgeverschap bij stadsreiniging en groenbeheer

Foto: SP

Amsterdam komt met een aanpak om een goede werkgever te zijn voor het personeel bij de stadsreiniging en het groenbeheer van de gemeente. De aanpak moet zorgen voor een fijne werkomgeving, waardering voor het personeel, en kansen voor iedereen om zich te ontwikkelen. SP-wethouder Laurens Ivens (groen/reiniging): “De mensen die onze straten en parken op orde houden zijn ontzettend belangrijk. Ik draai met regelmaat mee met de reinigers en groenwerkers en het werk valt echt niet mee. Het is belangrijk dat de mensen die dit werk doen een fijne baan hebben, en de mogelijkheden hebben om hun werk goed te doen en er beter in kunnen worden.”

De zogenoemde Aanpak goed werkgeverschap is er aan de ene kant op gericht om personeel gemotiveerd te houden en het werk leuk en boeiend te laten zijn om te doen. Dat kan bijvoorbeeld door personeel op te leiden om goed om te kunnen gaan met lastige situaties op straat. Maar ook door genoeg doorgroeimogelijkheden te bieden. Anderzijds is de aanpak er ook op gericht om ervaring en kennis vast te houden bij de gemeente. Daardoor kan het werk goed gedaan blijven worden, en kunnen Amsterdammers tevreden zijn over het werk op straat en in de parken.

Ivens: “Een nette en schone stad is belangrijk, maar dat ga je alleen voor elkaar krijgen als ook de mensen die het werk doen gewaardeerd worden. Ik ben er trots op dat de gemeente daar oog voor heeft, en de Aanpak goed werkgeverschap sámen met het personeel gaat uitvoeren.”

U bent hier