h

Bibliotheek Mosveld mag niet verdwijnen

24 november 2020

Bibliotheek Mosveld mag niet verdwijnen

Foto: Erwyn van der Meer / Flickr CC-BY-NC-ND 2.0

Alle Noordse volksvertegenwoordigers hebben ingestemd met de oproep aan de gemeenteraad om de bibliotheek op het Mosveld te behouden. Dit advies van de stadsdeelcommissie was opgesteld door SP’er Eva Bollen. “Deze locatie ligt midden in een buurt met veel laaggeletterdheid, kinderen met een leesachterstand en gezinnen die zelf geen computer of internet hebben. De vestiging is onmisbaar.”

Het is echt een prachtige vestiging van de OBA. En dat midden in een buurt waar behoorlijk veel kinderen opgroeien in armoede. Hij is niet groot, maar het gebouw is kenmerkend en staat als een icoon tussen de nieuwbouw van het winkelcentrum. Mensen stappen er makkelijk even binnen en de sfeer is er knus. Geliefd bij jong en oud(er). De perfecte voorziening op een plek waar het hard nodig is.

Met de unanieme steun van de stadsdeelcommissie in Noord wordt de gemeenteraad opgeroepen te voorkomen dat deze vestiging verdwijnt. Bollen snapt dat het financieel uitdagende tijden zijn. “Maar de gemeente wil, juist ook in deze tijd, investeren in de buurten die het moeilijk hebben. Dan mag deze OBA-vestiging niet verdwijnen." Het SP-talent, Bollen is nog maar amper twee maanden lid van de stadsdeelcommissie, hoopt en verwacht dat haar voorstel in de gemeenteraad op net zoveel steun kan rekenen als in het stadsdeel.

U bent hier