h

SP start samen met Blije Buren voedseluitgifte aan de Laurierstaat

12 november 2020

SP start samen met Blije Buren voedseluitgifte aan de Laurierstaat

Foto: SP

Samen met stichting Blije Buren en de SP-jongeren van ROOD Amsterdam is de SP een voedseluitgifte punt gestart aan de Laurierstraat. Iedereen die in deze moeilijke tijden een tas aan gezonde boodschappen goed kan gebruiken, is voortaan op donderdagmiddag van harte welkom om (gratis) eten te komen inslaan.

De coronacrisis raakt Amsterdam ongekend hard. Veel Amsterdammers moeten noodgedwongen aankloppen bij de voedselbank en andere hulpinitiatieven in de stad.  De regering in Den Haag schiet zoals gewoonlijk tekort. Gelukkig zijn Amsterdammers solidair met elkaar en ontstaan overal in de stad mooie hulpinitiatieven. SP-raadslid Tiers Bakker, is een van de aanjagers achter het voedseluitgifte punt van de SP.  Bakker: “Ik ben Blije Buren dankbaar. Dit is een prachtig initiatief. We voorkomen hiermee dat er voedsel wordt verspild en bezorgen iedereen een gezonde maaltijd door voedsel eerlijk te delen.”

Als de coronacrisis ons iets leert dan is het dat wel dat we anders met ons voedsel moeten omgaan.  De vrije markt van het kapitalisme zorgt voor gigantische vervuiling, verspilling en ongelijkheid. We moeten daarom naar een ander systeem van meer lokaal produceren, minder verspillen en voedsel eerlijker verdelen. "Van ieder naar zijn vermogen, aan ieder naar zijn behoefte."

Kun je de voedselhulp goed gebruiken? Wees welkom! Iedere donderdag van 12:00 tot 18:00 aan de Laurierstraat 165 bg in de Jordaan

U bent hier