h

SP'ers Maureen Hubbard en Leila Azzam krijgen Nieuw Amsterdam Prijs

13 januari 2021

SP'ers Maureen Hubbard en Leila Azzam krijgen Nieuw Amsterdam Prijs

Maureen Hubbard en Leila Azzam van Stichting Carabic in Zuidoost hebben tijdens de jaaropening van Pakhuis de Zwijger de Nieuw Amsterdam Prijs gekregen. Zij helpen vanuit Stichting Carabic ruim 500 kwetsbare bewoners in Zuidoost: van gezinnen en eenzame ouderen, tot bewoners in de schuldhulp en ongedocumenteerde mensen zonder werk. 

Amsterdam wordt hard geraakt door de coronacrisis.  De werkeloosheid stijgt in Amsterdam harder dan op andere plekken in het land. Het voortduren van de crisis zorgt ervoor dat de armoede en honger in de stad toenemen. Steeds meer Amsterdammers kloppen noodgedwongen aan voor voedselhulp. De afgelopen tijd ontstonden verschillende voedselinitiatieven in de stad die mensen te hulp schoten. 

SP-fractievoorzitter Erik Flentge: "Wij zijn trots op onze SP'ers Leila en Maureen met hun enorme inzet voor mensen in Amsterdam Zuidoost die honger hebben. De prijs is een mooie en terechte waardering voor hun inzet en dat geldt zeker ook voor de andere prijswinnaars."

U bent hier