h

Vanaf 2 oktober: expositie fotoserie 'Voedselhulp in Amsterdam'

24 september 2021

Vanaf 2 oktober: expositie fotoserie 'Voedselhulp in Amsterdam'

Foto: SP

Amsterdam is hard geraakt door de coronacrisis. Het aantal Amsterdammers dat is aangewezen op de Voedselbank steeg met 50 procent. Daarover maakte fotograaf Wiebe Kiestra op verzoek van de SP Amsterdam een fotoserie. Daarvoor ging hij langs bij verschillende voedselhulplocaties. De expositie van de fotoserie is vanaf zaterdag 2 oktober 14:00 te bekijken in Buurthuis Archipel, Makassarplein 1 in Amsterdam-Oost. Op dat moment vindt een lanceringsevenement plaats met verschillende sprekers.

SP-raadslid David Schreuders: “Met deze fotoserie wil de SP Amsterdam de honger, armoede en tweedeling in onze stad zichtbaar maken, de vrijwilligers eren die geweldig goed werk doen én de veerkracht, trots en menselijkheid in beeld brengen van mensen die deze hulp nodig hebben.”

Op 2 oktober om 14:00 trapt de SP de expositie af met fotograaf Kiestra, Shazia Ishaq van het voedseluitgiftepunt in Buurthuis Archipel en een activist van de beweging voor een minimumloon van 14 euro. Het evenement duurt van 14.00 - 15.00.  

De fotoserie is al digitaal te bekijken via www.voedselhulpinamsterdam.nl

U bent hier