h

Grofvuil wordt voortaan wekelijks opgehaald in Noord

25 november 2021

Grofvuil wordt voortaan wekelijks opgehaald in Noord

Foto: Flickr cc

Een lang gekoesterde wens van veel Noorderlingen gaat in vervulling. Grofvuil wordt voortaan wekelijks opgehaald. SP-wethouder Jakob Wedemeijer: “Door wekelijks grofvuil op te halen trekken we de service voor Noord gelijk met andere stadsdelen. Dat werd hoog tijd.”

In de meeste gebieden in de stad wordt grof afval al jarenlang elke week opgehaald. In de binnenstad en nog enkele wijken is er geen vast ophaalmoment maar kunnen bewoners grof afval gratis aanmelden en dan wordt het opgehaald. In Noord wordt al lange tijd het grof vuil maar één keer per maand opgehaald.

Grote hoeveelheden afval op straat is al jarenlang een grote ergernis van veel Amsterdammers. Op sommige plekken in de stad wordt bedrijfsafval illegaal gedumpt en op weer andere plekken worden huisvuil en grofvuil verkeerd aangeboden. Thuiswerken en opruimdrift tijdens de coronapandemie hebben bovendien gezorgd voor een flinke toename van de hoeveelheid afval en grofvuil.

De verwachting is dat buurten in Noord schoner worden nu er vaker grofvuil opgehaald gaat worden. Wedemeijer: “ Het is natuurlijk als eerst de verantwoordelijkheid van ons allemaal om de buurt een beetje schoon en leefbaar te houden. Je moet je afval gewoon op de goede momenten op straat zetten en niet lukraak ergens dumpen. Maar het is wel heel fijn dat Noord nu dezelfde behandeling krijgt als de rest van de stad en het de bewoners nu ook makkelijker wordt gemaakt om zich aan de regels te houden.”

U bent hier