h

350 nieuwe woningen voor jongeren en studenten in Zuidoost

23 november 2021

350 nieuwe woningen voor jongeren en studenten in Zuidoost

Foto: SP

Het huidige studentencomplex aan de Karspeldreef in een voormalig kantoorgebouw

Het studentencomplex aan de Karspeldreef vlakbij metrostation Bullewijk wordt uitgebreid. Er komt een woontoren met 350 woningen bij. Een deel van de studio’s zal verhuurd worden aan studenten en een deel wordt verhuurd als jongerenwoning. SP-wethouder Jakob Wedemeijer: “In de strijd tegen de wooncrisis en de kamernood zijn deze nieuwe studio’s van harte welkom. Het is belangrijk dat jongeren hun vleugels uitslaan en hun eigen leven kunnen opbouwen.”

Van de nieuwe studio’s zal een kwart met voorrang worden verhuurd aan jongeren en studenten uit Zuidoost. Op deze manier kunnen jongeren die geworteld zijn in Zuidoost ook in hun geliefde stadsdeel blijven wonen. Om de studio’s betaalbaar te houden zijn de huurprijzen gemaximeerd en zijn er afspraken gemaakt over de servicekosten.

In 2019 is een voormalig kantoorgebouw aan de Karspeldreef omgebouwd tot studentenwoningen. Naast een woontoren met 350 woningen komen er in de toekomst gemeenschappelijke voorzieningen zoals studeerruimtes, een eetgelegenheid en andere voorzieningen. Met de uitbreidingsplannen, de bouw van de woontoren start naar verwachting in 2023, wordt het complex omgetoverd tot een echte studentencampus.

Wedemeijer: “De torenhoge huren van huisjesmelkers maken het heel moeilijk een woning of een betaalbare kamer te vinden. Ik ben daarom blij met de komst van dit complex speciaal voor jongeren. Door betaalbare woningen bij te bouwen geven we huisjesmelkers geen kans jongeren uit te melken met torenhoge huren.”

U bent hier