h

20.000 huisdieren uit arm gezin naar dierenarts met hulp gemeente

21 januari 2022

20.000 huisdieren uit arm gezin naar dierenarts met hulp gemeente

Foto: SP

 Al 20.000 keer kon een huisdier van een baasje met weinig geld met hulp van de gemeente naar de dierenarts via de Amsterdamse Dierenhulp aan Minima (ADAM-regeling). SP-wethouder Jakob Wedemeijer deelde deze week daarvoor de 20.000e waardebon uit. Wedemeijer: “Ik ben er heel trots op dat deze regeling bestaat, en al zoveel dieren geholpen zijn. Het is voor niemand leuk als je elke maand de eindjes aan elkaar moet knopen, maar de huisdieren kunnen er al helemáál niks aan doen. Het is mooi dat naast de vele andere regelingen om mensen met weinig geld te helpen, er ook oog is voor het welzijn van de dieren.”

Sinds 2016 kunnen mensen die weinig geld hebben hulp krijgen van de gemeente als hun huisdier naar de dierenarts moet. Dat moet ervoor zorgen dat het dierenwelzijn er niet op achteruitgaat als om wat voor reden dan ook het baasje een dunne portemonnee heeft. Een huisdier kan zo op tijd worden geholpen voordat klachten verergeren.

De vergoeding voor dierenhulp is aan te vragen voor mensen met een stadspas met een groene stip. De Dierenambulance geeft waardebonnen uit die bij veel dierenartsen kunnen worden gebruikt. Wedemeijer: “Dit is een hele mooie samenwerking. We moeten de Dierenambulance en de dierenartsen dankbaar zijn want ook zij zetten zich hard in om dieren van baasjes met weinig geld te helpen.”

Kijk hier voor meer informatie en het aanvragen van de dierenhulp voor minima.

U bent hier