h

Meld je huisbaas aan voor 'Huisjesmelker van het jaar'

7 februari 2022

Meld je huisbaas aan voor 'Huisjesmelker van het jaar'

Foto: SP

De 'Huisjesmelker van het jaar'-verkiezing van 2022 is van start! Ook dit jaar kunnen huurders hun huisbaas nomineren. Dat kan door je ervaring met een huisjesmelker achter te laten op www.huisjesmelkervanhetjaar.nl. In maart krijgt de 'winnaar' een oneervolle prijs uitgereikt.

De verkiezing wordt door het hele land georganiseerd door de SP jongeren. Woordvoerder Bastiaan Meijer: “Veel te vaak moeten jongeren leven in slecht onderhouden huizen voor veel te veel geld. Wij gaan de strijd aan met de huisjesmelkers die hier grof aan verdienen en met de regering die dit mogelijk maakt.”

In het nieuwe coalitieakkoord staan veel te weinig maatregelen om jongeren te beschermen tegen slechte huisbazen. Wanneer huurders bij hun huisbaas aankloppen gebeurt er vaak niks of krijgen ze zelfs te maken met agressie. Jonge huurders kunnen geen kant op, want door de wooncrisis is verhuizen geen optie. Zeker ook in Amsterdam is dit een groot probleem. We roepen daarom alle Amsterdammers die te lijden hebben onder een huisjesmelker op zich te melden.

Reactie toevoegen

U bent hier