h

Alberts en Bobeldijk geïnstalleerd in de Amsterdamse gemeenteraad

24 maart 2022

Alberts en Bobeldijk geïnstalleerd in de Amsterdamse gemeenteraad

Foto: SP

Remine Alberts en Erik Bobeldijk zijn vanmiddag geïnstalleerd als gemeenteraadslid namens de SP in Amsterdam. SP’er Mark van Dongen is beëdigd als stadsdeelcommissielid in Oost.

Afgelopen maandag werd bekend dat de SP met twee zetels mag plaatsnemen in de Amsterdamse gemeenteraad.  Zowel Alberts als Bobeldijk zijn geen onbekende in de Amsterdamse politiek en brengen de nodige ervaring met zich mee. Albert was al eerder raadslid in de periode van 1998 tot en met 2018. En Erik Bobeldijk was de afgelopen periode actief als stadsdeelbestuurder in Nieuw-West.                        

In haar vooruitblik op de komende raadsperiode benadrukt SP-fractievoorzitter Alberts dat de noden in de stad hoog zijn.  De wooncrisis in de stad is nijpend te noemen. Dit terwijl de rijen bij de voedseluitgiftepunten in buurten als de Indische Buurt en Ganzenhoef onverminderd lang zijn. De coronacrisis laat nog altijd zijn sporen na in de stad.  Ook de oorlog en het opvangen van Oekraïense vluchtelingen zal Amsterdam voor een uitdaging stellen. Alberts: “Er wacht ons een enorme sociale opgave.  De SP gaat zich daarom de komende jaren inzetten voor een stadsbestuur dat sociale en solidaire keuzes maakt.”

Na de feestelijke installatie van vanmiddag volgt begin april de eerste echte vergadering van de gemeenteraad.

U bent hier