h

Betondorpers komen in problemen door stijgende prijzen

30 juli 2022

Betondorpers komen in problemen door stijgende prijzen

Foto: SP

De SP trok vanmiddag Betondorp in om in gesprek te gaan over de alsmaar stijgende prijzen voor levensonderhoud. Een veel gehoorde aanklacht tegen Rutte is dat 'de dagelijkse boodschappen bijna niet meer zijn op te brengen', of 'doe iets voor een beter leven voor de ouderen', zo luidt de boodschap op de Brink in Betondorp. 

Boodschappen, de energierekening en de huur, iedereen merkt dat de prijzen momenteel explosief stijgen. Steeds meer mensen kunnen de rekeningen niet meer betalen. Volgens het Nibud heeft zelfs 1 op de 3 huishoudens moeite om de stijgende kosten voor levensonderhoud op te brengen. Dit terwijl de winsten van bedrijven als Shell en Unilever door het dak schieten en de zakken van aandeelhouders goed gevuld worden.    

Foto: SP

De SP wil de kosten levensonderhoud omlaag brengen en de groeiende ongelijkheid bestrijden. Dit kan onder andere door: de btw op boodschappen te verlagen, de belasting op gas naar nul te brengen en de huren te bevriezen. Ons hele aanvalsplan om de kosten omlaag te brengen kun je hier lezen.

Wil je ook helpen met onze campagne voor lagere kosten? Kom dan binnenkort naar onze actiebijeenkomst in Amsterdam en sluit je aan bij het Prinsjesdagprotest op 17 september in Den Haag.

U bent hier