h

Houd pontje Nieuwe Meer in de vaart

13 juli 2022

Houd pontje Nieuwe Meer in de vaart

Foto: Westersite / Westersite

De SP heeft het stadsbestuur opgeroepen om het pontje bij Nieuwe Meer in de vaart te houden. De SP-fractie ontving signalen dat het pontje, dat vanuit de Oeverlanden in Nieuw-West naar het Amsterdamse Bos  vaart, niet meer zou varen. In antwoord op vragen van de SP werd duidelijk dat het pontje momenteel alleen nog op zondag vaart.

SP-raadslid Erik Bobeldijk: “Veel Amsterdammers maken gebruik van het pontje om de oversteek te maken en te recreëren in het Amsterdamse Bos. Het pontje heeft een belangrijke sociale functie. Het pontje moet zo snel mogelijk ook wéér op zaterdag gaan varen.”

Wethouder Van der Horst (Verkeer en Vervoer) gaf aan gehoor te willen geven aan de wens van de SP om het pontje ook op zaterdag weer in de vaart te nemen en te kijken naar de financiële mogelijkheden hiervoor.  Wel gaf de wethouder aan geen garantie te kunnen geven dat dit ook gaat lukken.  

Bobeldijk: “Het gaat om een relatief klein bedrag dat nodig is om de veerpont een jaar lang het hele weekend te laten varen. Dat gat moet het stadsbestuur gemakkelijk kunnen dichten."

U bent hier