h

SP Oost solidair met LHBTI+ en transgendergemeenschap

24 november 2022

SP Oost solidair met LHBTI+ en transgendergemeenschap

Foto: Angelo Delsen / Angelo Delsen

De SP Oost heeft zich tijdens een vergadering van het stadsdeel Oost duidelijk uitgesproken in solidariteit met de transgendergemeenschap en de LHBTI+ gemeenschap in het stadsdeel.

Tijdens de vergadering van 22 november kwam de vraag naar voren om een regenboogzebrapad te realiseren in het stadsdeel. Dit naar aanleiding van een aantal geweldsincidenten tegen transgender personen in het stadsdeel. SP'er Angelo Delsen: "De socialistische partij staat natuurlijk heel positief tegenover dit initiatief. Wij willen graag dat Amsterdam-Oost een hele veilige en welkome plek is voor mensen van alle kleuren en alle geaardheden."

De SP vroeg ook of er onderzocht kan worden of andere uitingen van solidariteit kunnen worden bekeken als blijkt dat een zebrapadregenboog niet genoeg voldoet aan de nieuwste inzichten omtrent inclusie en de bevordering hiervan. 

Angelo en de SP-jongeren Amsterdam hadden de avond voor de vergadering al een bijdrage geleverd en zelf een regenboogzebrapad gemaakt als uiting van hun solidariteit. 

Reactie toevoegen

U bent hier