h

SP: Geen vergunning voor technofeest Flevopark in het broedseizoen

26 mei 2023

SP: Geen vergunning voor technofeest Flevopark in het broedseizoen

Foto: Mark van Dongen

Op voorstel van de SP vindt de stadsdeelcommissie Oost dat er geen groot technofestival in het Flevopark gehouden mag worden tijdens het broedseizoen. Toch is het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Oost van plan de vergunning te verlenen. De bal ligt nu bij de burgemeester. Samen met de Vrienden van het Flevopark verzoekt de SP de burgemeester om de vergunning af te wijzen.

Het Flevopark is een mooi natuurpark met veel bijzondere planten en dieren. Zo zijn er ijsvogels, leeft er de grootste reigerkolonie van Amsterdam, en zijn er vossen, marters en reeën. Mede daarom bepaalt het zogeheten locatieprofiel van het park dat hier geen groot festival gehouden mag worden tijdens het broedseizoen. SP-commissielid in Oost Mark van Dongen: “Volgens dat locatieprofiel is jaarlijks 1 groot festival van 1 dag toegestaan. Het stadsdeelbestuur wil nu een vergunning geven voor een tweedaags festival voor 15.000 bezoekers in juni, het hoogtepunt van het broedseizoen. Dat kan natuurlijk niet.”

De organisatoren van het No Art Festival hebben niet de moeite genomen de buren op de hoogte te brengen van het festival in juni. Poeflokaal Het Nieuwe Diep, Tennisvereniging de Tie-Breakers en Jeugdland hebben allemaal grote bezwaren tegen het festival. Het SP-voorstel om geen vergunning af te geven werd mede ingediend door GroenLinks, Denk, de Piratenpartij en Meerbelangen.

Reactie toevoegen

U bent hier