h

Initiatiefnemer van “RED METRO 53” en SP Amsterdam roepen stadsdeel Zuidoost op in actie te komen

5 juli 2023

Initiatiefnemer van “RED METRO 53” en SP Amsterdam roepen stadsdeel Zuidoost op in actie te komen

Foto: wouter monteban / wouter monteban

Gisteren riep initiatiefnemer van de petitie "RED METRO 53" Manoah Salampessy gesteund door de SP Amsterdam in Zuidoost meerdere stadsdeelbestuurders op zich aan te sluiten bij de strijd om metro 53 te redden.

In de vergadering van de stadsdeelcommissie maakte Manoah nogmaals duidelijk hoe belangrijk het is dat Zuidoost een directe verbinding met het centrum blijft behouden en wat het zou betekenen voor mensen in Zuidoost als metro 53 zou verdwijnen. Manoah deed een direct beroep op de leden van de commissie om zich uit te spreken en in actie te komen. 

Salampessy: “Het valt op dat veel bewoners niet op de hoogte zijn van deze bezuinigingen en plannen van het GVB. Naast een aantal artikelen in Het Parool en AT5 en een kort fragment bij RadioMart is er verder niet
veel losgemaakt. En hierin mis ik de cruciale rol van de vertegenwoordigers van Zuidoost".

Foto: wouter monteban / wouter monteban

Samen met de SP en anderen is Manoah al geruime tijd bezig actie te voeren. Eind maart werd duidelijk dat het GVB bezig is met het maken een nieuwe dienstregeling en een nieuw vervoerplan. In dit nieuwe vervoerplan staat onder meer dat Amsterdam teruggaat van vijf naar vier metrolijnen. Door de huidige metrolijnen 50 en 53 terug te brengen tot één metrolijn dreigt Zuidoost een metro te verliezen. 

Foto: sp / sp

De petitie “RED METRO 53” is online nog steeds te tekenen: https://bit.ly/3nUveOd

U bent hier