h

‘Huisjesmelker van het Jaar’ verkiezing van start

13 september 2023

‘Huisjesmelker van het Jaar’ verkiezing van start

Foto: SP Jongeren Amsterdam

De ‘Amsterdamse Huisjesmelker van het Jaar’ verkiezing is van start. SP Jongeren Amsterdam nodigen alle studenten en andere jonge Amsterdammers uit om hun huisbaas te nomineren voor deze oneervolle titel. 

De verkiezing van de grootste huisjesmelker van Amsterdam is niet alleen ludiek. Met deze actie wil SP Jongeren Amsterdam aandacht vragen voor de woningnood onder jongeren, en voor de onethische praktijken van degenen die daar misbruik van maken door bijvoorbeeld extreem hoge huren te vragen of huurders bloot te stellen aan gevaarlijke situaties.

Slachtoffers van huisjesmelkers worden aangemoedigd hun verhaal te delen. Uit de nominaties wordt een top 5 samengesteld, waar vervolgens op gestemd kan worden. De ‘winnaar’ ontvangt de ‘Amsterdamse Huisjesmelker van het Jaar’ award en de nodige publiciteit.

Reactie toevoegen

U bent hier