h

Ralph Mamadeus van Change= Amsterdamse huisjesmelker van het jaar 2023

23 januari 2024

Ralph Mamadeus van Change= Amsterdamse huisjesmelker van het jaar 2023

Foto: SP

De SP-jongeren hebben Ralph Mamadeus van verhuurder Change= verkozen tot de Amsterdamse huisjesmelker van het jaar 2023. Change= verdient deze oneervolle titel, omdat ze jongeren uitknijpen met onbetaalbare huren in tijden van woningnood, onterechte community kosten vragen, de veiligheid in de complexen te wensen overlaat en onverklaarbaar hoge servicekosten in rekening worden gebracht.

Chaheed Chekhchar van de Amsterdamse SP-jongeren:  “Wat er bij Change= allemaal gebeurt is bizar. Eerder heeft de rechter Change= meerdere keren op de vingers getikt over onterechte kosten voor gemeenschappelijke voorzieningen én te hoge servicekosten.Toch blijven bij ons de verhalen over slecht verhuurderschap maar binnen komen. Zaken als kapotte toegangsdeuren en problemen met de internetprovider worden maar niet adequaat opgelost.”

De gemeente Amsterdam heeft jaren gelden grond beschikbaar gesteld in Nieuw-West en in Zuidoost om betaalbare huurwoningen voor jongeren neer te zetten. In plaats van het realiseren van fijne en betaalbare woningen voor jongeren, is verhuurder Change= vooral bezig met cashen en het uitknijpen van jongeren in tijden van woningnood.  De titel Amsterdamse huisjesmelker van het jaar 2023, hebben ze daarom meer dan verdiend.

Reactie toevoegen

U bent hier