h

Demonstratie tegen woonarmoede in Noord

22 april 2024

Demonstratie tegen woonarmoede in Noord

Foto: SP / SP Amsterdam

Zaterdag protesteerden huurders uit Amsterdam-Noord voor betaalbare en goede huurwoningen. Tijdens een protestmars georganiseerd door onder andere bewonersgroepen De Noordas en Red Amsterdam Noord spraken zij zich uit tegen schimmelwoningen, hoge energierekeningen, en de verkoop van sociale huurwoningen. De SP sloot ook aan bij dit protest.

Foto: SP / SP Amsterdam

Vanuit 4 plekken in Amsterdam-Noord liepen huurders in een protestmars door het stadsdeel, om samen te komen op het Buikslotermeerplein. Daar spraken huurders uit onder andere de Waterlandpleinbuurt en de Van der Pekbuurt de aanwezigen toe. Zij vertelden schrijnende verhalen over torenhoge energierekeningen en achterstallig onderhoud. Ook vakbond FNV en studentenvakbond ASVA waren aanwezig.

Ondanks de regen was het een krachtig protest. Na afloop zijn de spandoeken achtergelaten bij het stadsdeelhuis, om ook aan de lokale politiek te laten weten dat Noord schreeuwt om goede en betaalbare huizen.

Reactie toevoegen

U bent hier