h

SP protesteert tegen toegangsprijs debatavond Sciencepark

24 januari 2006

SP protesteert tegen toegangsprijs debatavond Sciencepark

Een discussie-avond organiseren voor buurtbewoners over de toekomst van het gebied rond het Sciencepark, maar een toegangsprijs van 7,50 vragen. De SP vindt dit een merkwaardige ontwikkeling in het openbare debat, en zal hier vanavond voor de ingang actie tegen voeren.

De avond staat aangekondigd als 'Openbaar Debat over Sciencepark' in het Amsterdams Stadsblad, en de uitnodiging voor de avond viel bij menige buurtgroep op de mat. Het gaat niet om zomaar iets, de plannen voor een internationaal kenniscentrum, met woningen en een NS-station hebben heel wat voeten in aarde. Een sportcomplex ten zuiden van het spoor zal moeten verdwijnen; een volkstuinencomplex is hun al voorgegaan. Ook de sprekers zijn aansprekend. Sijbolt Noorda is al 16 jaar betrokken bij de ontwikkelingen rond het Sciencepark. Duco Stadig loopt als verantwoordelijk wethouder ook al enige tijd mee

Karen Wegner van SP Oost/Watergraafsmeer vraagt zich af: "Als je zon avond organiseert, waarom zet je de deuren dan niet wagenwijd open voor de vele buurtbewoners en directe betrokkenen die graag mee willen praten over iets wat hun direct raakt? Als men echt een discussie wil aangaan vraag je geen 7,50 entree. De SP wil graag in discussie, maar dan wel buiten voor de deur."

De actie zal vanavond plaatsvinden in de Turingzaal ZO11, WCW/Amsterdam Science Park, aan de Kruislaan 413, kosten 7,50.

U bent hier