h

Gemeenteraadsverkiezingen bij BadZout: Aboutaleb of SP?

14 februari 2006

Gemeenteraadsverkiezingen bij BadZout: Aboutaleb of SP?

Hoe gaat de SP een eind maken aan de voedselbanken? Zijn de SP-voorstellen voor integratie en veiligheid zoveel beter dan die van wethouder Ahmed Aboutaleb? Lijsttrekker Remine Alberts geeft antwoord in BadZout. Ook een interview over vrouwenhandel in Nederland met onderzoeksjournaliste Ruth Hopkins en een gesprek over voedselbanken met Merlijn van Hasselt. Als vanouds wrijft de Amerikaan Jon Rosenfeld van Boom Chicago zout in de wonden met zijn satirisch commentaar op onze vaderlandse volksaard.

Gemeenteraadsverkiezingen 2006: Hoe staat het met de kansen voor een links College? De PvdA heeft met Wethouder Ahmed Aboutaleb een bestuurder van kaliber. Daadkrachtig en niet bang om harde dingen te zeggen, ook over zijn eigen achterban. Terwijl het aantal huishoudens met problematische schulden toeneemt en het verschijnsel "Voedselbank" ingeburgerd raakt, spreekt Aboutaleb harde taal over langdurig werklozen en werkplicht voor bijstandsmoeders. Kan en wil de SP deze ontwikkelingen stoppen? In Badzout een gesprek met lijsttrekker en fractievoorzitter Remine Alberts.

Onderzoeksjournaliste Ruth Hopkins gaat in op de problemen rond vrouwenhandel in Nederland. Zij sprak een bordeelhouder die een oplossing had voor het 'tekort' aan Nederlandse prostituees: "Ik heb nu vrouwtjes gekocht in Portugal. Twintigduizend gulden heb ik voor ze neergeteld". Deze uitspraak was voor Hopkins aanleiding vrouwenhandel in Nederland verder te onderzoeken. Dit resulteerde in het boek "Ik laat je nooit meer gaan". Verder zit Marieke van Doorninck aan tafel. Zij staat op de kandidatenlijst voor GroenLinks-Amsterdam, en werkt voor La Strada International, een organisatie die zich verzet tegen vrouwenhandel in midden- en oost-Europa.

Tijd: 15.00 - 17.00, zondag 19 Februari 2006
Plaats: de Badcuyp, Eerste Sweelinckstraat 10 (hoek Albert Cuypstraat), Amsterdam. Tram: 24,25,16 en 4. Uitstappen bij tramhalte Albert Cuypstraat. Toegang gratis.

U bent hier