h

GroenLinks, PvdA en SP ongerust over forse huurverhogingen woningcorporaties

9 februari 2006

GroenLinks, PvdA en SP ongerust over forse huurverhogingen woningcorporaties

Er zijn nu al signalen dat woningbouwcorporaties in Amsterdam huren zodanig verhogen dat ze boven de ‘liberalisatiegrens’ van 604 euro per maand uitkomen. GroenLinks, PvdA en SP stellen vragen hierover aan de wethouder.

De voorstellen van minister Dekker om veel huurwoningen op termijn te liberaliseren, hebben ernstige gevolgen voor de segregatie in de stad. Woningen in gewilde buurten zijn straks onbetaalbaar voor grote groepen mensen.

De gemeenteraad heeft aangegeven hier grote bezwaren tegen te hebben. Op dit moment wordt echter bij corporatiewoningen de huur vaak al zoveel verhoogd dat deze boven de 'liberalisatiegrens' uitkomt. Daardoor dreigen deze woningen voorgoed uit het betaalbare segment te verdwijnen. GroenLinks, PvdA en SP stellen hierover vragen aan de wethouder.

U bent hier