h

Agnes Kant presenteert Actieplan Mantelzorg

1 maart 2006

Agnes Kant presenteert Actieplan Mantelzorg

SP-Kamerlid Agnes Kant presenteert donderdag 2 maart het Actieplan Mantelzorg van SP-lijsttrekker Remine Alberts. Dit gebeurt tijdens een debat van het Platform Mantelzorg in Amsterdam ZO. In het actieplan staan negen aanbevelingen, waaronder de invoering van een mantelzorgtoeslag.

In het Actieplan Zorgen zonder Zorg wordt ook gepleit voor een ‘mantelzorgmakelaar’, gratis parkeren, een urgentieverklaring en subsidie voor het Platform Mantelzorg. Agnes Kant: “Terwijl de nieuwe zorgwet net is ingevoerd, met alle problemen van dien, staat de volgende stelselwijziging alweer voor de deur: de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Weer een plan van dit kabinet dat, ondanks alle waarschuwingen van deskundigen, de solidariteit platwalst.” Remine Alberts pleit al jaren voor meer waardering voor mantelzorgers, omdat zij een cruciale rol spelen voor mensen die de zorg hard nodig hebben.

U bent hier