h

Koudwatervrees PvdA zorgt voor miskenning verkiezingsuitslag

16 maart 2006

Koudwatervrees PvdA zorgt voor miskenning verkiezingsuitslag

De PvdA kiest voor onderhandelingen met GroenLinks. Daarmee wordt de verkiezingsuitslag miskend, aldus SP-fractievoorzitter Remine Alberts. Ondanks een overduidelijke winst voor links (8 zetels van de 45), wilde PvdA-voorzitter Lodewijk Asscher niet verder praten met de SP. "De PvdA laat een historische kans liggen om Amsterdam een progressief en links bestuur te gunnen."

Tijdens de installatie van de nieuwe Amsterdamse gemeenteraad werd snel duidelijk dat PvdA en GroenLinks met elkaar verder wilden. Het is positief dat de VVD daarmee vooralsnog is buitengesloten. GroenLinks gaf aan graag met de SP en de PvdA te willen besturen. Voor de PvdA was dat echter een brug te ver. Asscher vond dat er teveel inhoudelijke verschillen met de SP zijn. Alberts liet weten dat de deur nog steeds open staat, mocht de PvdA zich alsnog bedenken en daarmee haar koudwatervrees overwinnen.

De gloednieuwe zeskoppige SP-fractie bestaat uit Remine Alberts, Laurens Ivens, Hans Bakker, Sadet Karabulut, Meta Meijer en Jasper van Dijk. Zij zijn zeer gemotiveerd om hun rol als raadslid enthousiast en actief te vervullen. Niet alleen binnen de raad, maar ook daarbuiten. SP-leden worden opgeroepen om informatie en adviezen door te geven aan de fractie, zodat het snel in de raad kan worden behandeld.

Lees hier de toespraak van fractievoorzitter Remine Alberts.

U bent hier