h

Minder wethouders voor Amsterdam

8 april 2006

Minder wethouders voor Amsterdam

Het nieuwe college van PvdA en GroenLinks kan de voorgenomen bezuinigingen op het gemeenteapparaat kracht bijzetten door het aantal wethouders te verminderen. Volgens de SP-fractie is het logisch als er gekozen wordt voor vier wethouders, waarvan GroenLinks er n zou krijgen.

Door minder wethouders aan te stellen kan het college het goede voorbeeld geven, en sympathie winnen voor de bezuinigingen. Bovendien worden hierdoor meteen enkele tonnen bespaard. “Geld dat beter gebruikt kan worden voor de Amsterdammers”, zegt SP-raadslid Laurens Ivens. “Daarnaast gaan we terug van drie naar twee partijen in het college, waardoor er minder partijen tevreden hoeven worden gesteld. Gezien de kennelijke eensgezindheid tussen PvdA en GroenLinks zal dit niet tot problemen in het college leiden.”

Een wethouder minder scheelt aanzienlijk in de kosten. Niet alleen is het wethouderschap een goed betaalde functie, maar daarnaast heeft elke wethouder ook onder andere een secretaresse, chauffeur, dienstauto en persoonlijk assistent. Zodoende loopt het bedrag per wethouder al snel in enkele tonnen per jaar.

U bent hier