h

SP blij met succes busacties

12 september 2006

SP blij met succes busacties

Het ROA zal n miljoen euro beschikbaar stellen voor herstel van de verbinding van Amsterdam-Noord met Diemen (voorheen lijn 29) voor tenminste twee jaar. Het is nog onduidelijk wanneer de nieuwe buslijn precies gaat rijden en of deze ook naar het AMC zal gaan. De SP is blij met deze beslissing maar dringt ook aan op snelle invoering van de buslijn, zodat de passagiers nog vr de winter van de nieuwe lijn gebruik kunnen gaan maken.

Bus 29)

Voorafgaand aan de wijzigingen van de busdienstregeling die deze zomer inging, is er door SP'ers uit Noord en Zuidoost samen met de SP Diemen en de passagiers zelf intensief actie gevoerd voor het behoud van de bestaande lijnen. Dit gebeurde door het verzamelen van handtekeningen en steunverklaringen van bedrijven, het meerijden op de bussen en het houden van een presentatie waarbij aan de hand van foto's en verhalen van passagiers werd aangegeven waar knelpunten zouden ontstaan.

De SP-Diemen stelde de kwestie ook in de gemeenteraad aan de orde en kreeg steun voor een opdracht aan het college die inhield dat ook langs deze weg bij het ROA op herstel van een aantal belangrijke directe verbindingen werd aangedrongen.

Als reactie hierop gaven de verantwoordelijke instanties (de GVB en het ROA) aan eerst een eigen analyse van de nieuwe lijnvoering af te willen wachten. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in de beslissing de buslijn terug te laten keren.

Ook Amsterdams SP-raadslid Meta Meijer is blij dat de busverbinding terugkomt. Meijer: "Dit is erg goed, maar er zijn nog meer lijnen gesneuveld of op een andere manier verslechterd. Daarom gaan we door met actie voeren. Het begin is er met de terugkeer van lijn 29, nu de rest nog!"

U bent hier