h

Otapan naar Rotterdam

10 oktober 2006

Otapan naar Rotterdam

De komst van asbestschip Otapan naar Amsterdam lijkt zeer onwaarschijnlijk. Staatssecretaris Van Geel heeft aangegeven dat het niet zal lukken om voor de verwachte aankomstdatum van het schip een afspraak te hebben met een bedrijf om de Otapan te ontdoen van asbest. Aangezien de Amsterdamse wethouder Asscher op verzoek van de SP had aangegeven dit schip alleen tot de haven toe te laten indien de bestemming duidelijk is, kan het schip onze haven niet binnenkomen. Het schip zal vermoedelijk de haven van Rotterdam aandoen.

Laurens Ivens)

SP-raadslid Laurens Ivens is verheugd dat er nu eindelijk duidelijkheid lijkt te komen over de Otapan. "De staatssecretaris houdt nog een slag om de arm maar een simpel optelsommetje van de uitspraken van Van Geel en Asscher maakt veel duidelijk. De Rotterdamse haven is ook een prima plek voor de ontmanteling van dit schip. Er is daar ruim voldoende havencapaciteit en bovendien zal het schip daar ver van de bewoonde wereld liggen. Met een klein zuchtje wind kan asbest snel uitwaaien, in Amsterdam wonen dermate veel mensen in de buurt van de werf dat dit een groot risico is."

UPDATE (11 oktober)
Ondertussen maakt het ministerie van VROM duidelijk dat de Otapan toch naar Amsterdam komt. De toezegging van de wethouder wordt hiermee geschaad. Morgen zal de SP hem hierover aan de tand voelen.

U bent hier