h

SP wint veel terrein in Amsterdam Zuidoost

20 oktober 2006

SP wint veel terrein in Amsterdam Zuidoost

Bericht van www.waterkant.net
Als er nu verkiezingen zouden worden gehouden krijgt de Socialistische partij drie maal zoveel stemmen in Amsterdam Zuidoost dan bij de laatste stadsdeelraadsverkiezing. Dat is de belangrijkste conclusie uit een enqute die Roy Ristie Communicatie (RRC) deze week heeft uitgevoerd in opdracht van het Bewoners Netwerk Zuidoost.

De overige partijen kunnen ook allemaal op meer stemmen rekenen. Grote verliezer is de PvdA, die na de subsidie-affaire in Amsterdam Zuidoost wat minder vertrouwen van de kiezer geniet. In de landelijke peiling daalt de PvdA ook in de gunst van de kiezer in vergelijking met peilingen eerder dit jaar. De mogelijke reden voor de stormachtige groei van met name de SP is dat migranten zich in toenemende mate herkennen in de issues van deze partij.

Op de vraag of dit fenomeen inhoudt dat de PvdA voorgoed haar trouwe achterban definitief aan het verliezen is zegt onderzoeker Roy Ristie "dat dit niet valt op te maken uit deze nulmeting" en dat het onderzoek niet daarop gericht was. "Het is een moment opname, maar geeft wel de huidige 'stemming' in Amsterdam Zuidoost weer?..waar er rook is, is er vuur", aldus Ristie.

U bent hier