h

Brandbrief aan Cohen tegen uitzetting Amsterdamse meisjes

25 november 2006

Brandbrief aan Cohen tegen uitzetting Amsterdamse meisjes

De SP roept burgemeester Job Cohen in een brandbrief op om in de bres te springen voor de twee Turkse meisjes die dinsdag het land uitgezet dreigen te worden. SP-raadslid Laurens Ivens vindt het onmenselijk dat Sumeyra en Ceyda Kaba naar een land gestuurd worden waar ze geen vrienden of familie hebben. "Deze meisjes zijn groot geworden in Nederland en hun gezin is hier. Het uitzetten van hen is onmenselijk en onverantwoord." Ook zal de SP-Kamerlid Jan de Wit minister Verdonk oproepen om niet over te gaan tot uitzetting.

Sumeyra (15) en Ceyda (14) wonen al jaren bij hun vader en stiefmoeder in Nederland. Hun gehele leven speelt zich in Nederland af en met Turkije hebben ze nog weinig te maken. Toch moeten ze volgens de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) naar Turkije om vanuit daar een verzoek tot gezinshereniging te kunnen doen. Dit omdat de meisjes pas naar Nederland zijn gekomen toen hun biologische moeder de voogdij afstond aan de vader nadat deze al een Nederlands paspoort gekregen had.

Laurens Ivens)

Ivens: "Deze hele situatie toont aan dat onze regels voor gezinshereniging niet deugen. De vader heeft er goed aan gedaan zich over zijn dochters te ontfermen, maar kennelijk is dat niet binnen de regels. In dit geval is overduidelijk dat deze meisjes in Nederland bij hun vader thuishoren en in Turkije niets te zoeken hebben. Burgemeester Cohen kan hopelijk minister Verdonk hiervan overtuigen. Wij roepen hem dringend op zich hiervoor in te zetten."

U bent hier