h

Campagnenieuws 2

15 november 2006

Campagnenieuws 2

Campagnenieuws uit Amsterdam, nummer 2.

En alweer het op een na laatste campagnenieuws. De tijd vliegt. De SP staat er goed voor in de peilingen. In Amsterdam zelfs als tweede partij in grootte. Dat is een aansporing te meer om in de laatste week voor de verkiezingen nog een ongekende eindspurt te maken. En dat gaan we dan ook doen. En waar doen we dat het beste, waar is een SP-er in zijn of haar element? Op de straat, tussen de keizers. Met folders, flyers, sponsjes en SP-posters.

Aan materiaal ontbreekt het niet. Hoewel de voorraad verkiezingsfolders de bodem bijna laat zien en we er aan denken bij te bestellen. Voor we dat doen willen we wel eerst weten wat de kerngroepen nog in voorraad hebben. We vragen je dan ook om zo snel mogelijk door te geven hoeveel dozen verkiezingsfolders nog in je kerngroep voorraadkast liggen. Mail dat naar h.wichard@chello.nl

Zichtbaar zijn op de straat, markt en plein dat is het motto deze laatste week:

- Folderen en flyeren. Deur-aan-deur folderacties houden. SP hesjes aan en met een groep, dat valt op en is hardstikke gezellig.

- Op de markt het laatste weekend met een goed aangeklede kraam. Sponsjes, ballonnen, folders en A3 verkiezingsposters. Een paar vrolijk zwevende SP ballonnen aan de kraam en bij de hand voor de kindertjes. Er zijn vier flessen helium in het actiecentrum. Gebruik ze bij je kraam. Reserveren kan bij Tommy van het secretariaat. 020-6372228.

- In het actiecentrum zijn ook papieren SP-draagtassen. Neem mee op de kraam en vul ze met verkiezingsmateriaal. Verkiezingsfolder, sponjes, A3 verkiezingsposters. Een SP verkiezingspakket cadeau.

- Posters plakken. De verkiezingsborden raken nu langzaam vol en worden bijgehouden, hoewel dat wel een titanenklus is omdat er driftig wordt overgeplakt. Maar elke kerngroep heeft dat toch wel goed in de hand. En een antwoord op het overplakkken? Dat gaan we zeker, en ongenadig geven. Meer daarover volgt.
Een punt van aandacht is het nagenoeg ontbreken van SP posters in de straten en achter de ramen. Dat moeten we verbeteren mensen. We hebben nog meer dan genoeg A3 posters in voorraad. Formeer een groepje en plak A3 posters, met plakband niet met lijm, op alle denkbare en ondenkbare geschikte plekken. Bushokjes, tramhokjes, telefooncellen e.d. Posters n plakband haal je bij het actiepand.

- En we hebben "molentjes": een poster die je bovenop de rand van verkiezingsborden kan schroeven en dan vrolijk in de wind draaiend de NU SP boodschap uitzend. We hebben een redelijk aantal maar moeten toch een verdeelsleutel toepassen. Natuurlijk wil je die molens op de borden in je stadsdeel. Bel Jan Colijn 020-6833862 of 06-36114398 mail: jcolijn4@freeler.nl om je deel en handleiding te krijgen.

- NU SP stickers. Vrijdag zijn er enkele duizenden stickers in het actiecentrum. Haal een voorraad en plak ze. Vooral op de avond voor de 22-ste november een spoor van "NU SP richtingwijzers" langs de routes naar stembureaus. We zorgen er voor dat de kiezer de juiste weg kiest.

Een vooruitblik:

- Op donderdag 16 november is er weer folderkaravaan in Nieuw-West. Ditmaal in de wijken rondom het Osdorpplein. Verzamelen om 11:00 uur voor de HEMA. Help Nieuw-West een handje, een belangrijk gebied voor de SP. Roep je leden op mee te doen met de karavaan. Aanmelden kan bij Henk Wichard 06-28455452 of h.wichard@chello.nl

- Op zondag 19 november vaart de SP-vloot weer uit. De route voert ons vanaf de Amstel door de grachten in het centrum van Amsterdam. Aan boord vele SP'ers die vooral aan de wal volop verkiezingsfolders uitdelen. En omdat het een bijzondere dag is, ook pepernoten. Er is ruimte voor circa 50 SP'ers. Roep je leden op om aan te monsteren. Drie dagen voor de verkiezingen en dan willen we de SP volop in de kijker hebben. Verzamelpunt is Caf Hesp aan de Weesperzijde om 10:30 uur.

- Dinsdag 21 november. Laatste dag kaarten uitdelen.

- Ook op dinsdag 21 november. SPeeddaten op het Osdorpplein. SP Tweede Kamer kandidaten gaan vanaf 12:00 uur een 5 minuten "vraag en antwoord spel" aan met kiezers. Dat wordt een bruisende en spetterende show waarbij we hulp en ondersteuning erg op prijs stellen. Roep je leden op. Aanmelden kan per mail amsterdam@sp.nl of 06-28455452.

U bent hier