h

Huub Oosterhuis in A'dam: Wie gelooft er nog in politiek?

13 november 2006

Huub Oosterhuis in A'dam: Wie gelooft er nog in politiek?

Huub Oosterhuis gaat woensdag 15 november vanaf 20:00 uur in de Rode Hoed (Keizersgracht 102) met belangstellenden in gesprek over de relatie tussen geloof en politiek. Volgens Oosterhuis, lijstduwer van de SP, is het tijd om te geloven in nieuw optimisme in de samenleving. Maar hoe kunnen we inhoud geven aan wezenlijke zaken als mededogen, barmhartigheid en naastenliefde? Gaan de komende verkiezingen nog ergens over? Wat zijn de wezenlijke keuzes waarvoor we staan?

Huub Oosterhuis)

Huub Oosterhuis gaat in op deze en andere vragen. Hij roept op om door te gaan met de strijd voor een betere samenleving en zegt te merken 'dat er veel mensen zijn die deel willen uitmaken van iets dat groter is dan zijzelf'. Onlangs was hij hoofdspreker tijdens de manifestatie in Den Haag voor een generaal pardon. Ook daar wees hij op de kolossale botsing die hij ziet tussen christelijke waarden en het kabinetsbeleid.

Oosterhuis is theoloog, dichter en schrijver van groot aantal boeken over religie, maatschappij en cultuur. Zijn religieuze liederen worden in veel kerken gezongen. Hij is oprichter van de Amsterdamse culturele centra De Balie en de Rode Hoed en eredoctor aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

U bent hier