h

Knallende verkiezingsoverwinning

23 november 2006

Knallende verkiezingsoverwinning

De SP heeft bij de Kamerverkiezingen een knallend resultaat geboekt, waaraan de Amsterdammer een belangrijke bijdrage heeft geleverd. In Amsterdam is de SP op een overtuigende manier de tweede partij (na de PvdA) van de stad geworden. Met bijna 72.000 stemmen (18,4%) verdubbelde de SP bijna in Amsterdam. De raadsleden Sadet Karabulut en Jasper van Dijk verruilen de gemeenteraad voor de Tweede Kamer. Afdelingsvoorzitter Laurens Ivens: "We zijn er erg trots op dat zij nu niet alleen meer zullen opkomen voor de Amsterdammer, maar zullen strijden voor elke Nederlander."

De stijgende lijn die de SP de afgelopen jaren vertoonde werd bij de Kamerverkiezingen explosief doorgezet. Zowel in ledental als in stemmen is de SP fors gegroeid. Ivens: "Naast het rood van de PvdA kleurt de SP de stad nog een stuk roder. Zowel op de straat als vanuit de politiek zullen de Amsterdammers dit gaan merken. De oproep voor een socialer beleid is duidelijk en de SP gaat graag de verantwoordelijkheid aan om hier werk van te maken."

Naast het voormalige gemeenteraadslid Harry van Bommel en Amsterdammer Ewout Irrgang, zal de nieuwe SP-fractie nog 3 Amsterdammers kennen. Ronald van Raak, Jasper van Dijk en Sadet Karabulut zullen ervoor zorgen dat de SP in Den Haag nooit de inwoners van de hoofdstad kan vergeten. In de gemeenteraad zullen komende woensdag Willem Paquay en Maureen van der Pligt als logische opvolgers van Jasper en Sadet benoemd worden. Ivens: "Hiermee blijft de fractie op volle sterkte om Amsterdam beter en socialer te maken!"

U bent hier